Reken voor elk in recepten vermeld plakje bladerdeeg op 50 gram
eigengemaakt
Bereiding:
Vorm van
400 gr
van de boter op folie een vierkante plak van ongeveer 20 x 20 cm en leg deze plak
10 minuten in de koelkast.
Zeef
de bloem en voeg water, zout en 100 gr in stukjes gesneden boter toe. Kneed
tot een soepel deeg. 5 Minuten afgedekt laten rusten.
Rol
het deeg uit tot een plak van 30 x 30 cm en leg de plak boter erop. Vouw
het deeg over de boter dicht.
*
Rol de plak, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een dikte van 8 mm en vouw de lap in drieën. Draai de plak een kwartslag en rol weer uit
tot 8 mm dikte, herhaal dit nog een keer. Let erop dat de plak niet
vastplakt aan het werkblad. Leg het gevouwen deeg minimaal 30 minuten in
de koelkast.* Herhaal
de procedure tussen de * * nog twee keer. Het
deeg kan nu verwerkt of ingevroren worden.