Italiaanse saucijzenbroodjes
(10 groot/80 klein)
© Janneke's Receptenpagina - bladerdeegrecept, warme hapjes
Ingrediėnten:
1 zakje mix voor macaroni
1 dikke ui
3 plak witbrood
± 0,5 dl melk
500 gr hoh gehakt
3 el melk
Bereiding:
Wel het zakje mix 10 minuten met de voorgeschreven hoeveelheid heet water.
Snipper de ui en voeg dat toe aan het mengsel. Breng het aan de kook en
laat 10 minuten sudderen totdat bijna alle water is verdampt (let op
aanbranden). Af laten koelen.
Week het ontkorste brood in de melk (alle melk moet opgenomen worden) en wrijf
het fijn. Voeg het gehakt toe en het macaronimix-mengsel.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C). Laat het bladerdeeg iets
ontdooien.
Verdeel het gehakt in 10 stukken. Maak er rolletjes van die even lang zijn als het
bladerdeeg en leg ze op de bladerdeegplakken. Vouw het bladerdeeg plat dicht. Insmeren met wat melk en op een ingevette bakplaat leggen. Bak de
broodjes 25 minuten.
Snij voor de kleine saucijzenbroodjes de bladerdeeg middendoor en deel elk 1/10 stukje gehakt nog eens in 2. Leg een rolletje gehakt op elk stukje
bladerdeeg en vouw het rolletje plat dicht. Snij elk rolletje in vieren. Insmeren met
melk en 18-20 minuten bakken.