Knoflookrondjes
(16 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - bladerdeegrecepten
Ingrediėnten:
1 dikke teen knoflook
2 el olie
3 dikke garnalen
2 el peterselie
1 el bieslook
peper en zout
Bereiding:
Doe de olie in een pannetje en voeg heel fijn gesnipperde knoflook, de
kleingesneden garnalen, peterselie, bieslook, zout en peper toe. Bak het
mengsel ongeveer een minuut en laat het dan afkoelen.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C). Laat
de plakken bladerdeeg ontdooien en verdeel het knoflookmengsel over de
beide plakken. Laat aan 1 kant een rand van 2 cm vrij. Druk het mengsel voorzichtig aan.
Rol de plakken losjes op in de richting van de vrije rand. Besmeer de
buitenkant met iets van de achtergebleven olie in de pan. Snij de
rolletjes in 8 stukjes en leg de rondjes op een ingevette en daarna met
bloem bestoven bakplaat.
Bak de rondjes 10 minuten en draai de oven terug naar 200°C (hetelucht
175°C). Bak ze op deze temperatuur nog 10 minuten.