Verwarm de oven op 200ºC (hetelucht 180°C). Week het brood in de melk.
Meng
1 losgeklopte ei met het gehakt, de
gesnipperde ui, uitgeperste teentje knoflook, fijngemaakt brood en (gehakte) kruiden in
een kom en verdeel dit in 10 porties. Schep de vulling over het midden
van het deeg. Vouw
het deeg over de vulling, zodat de uiteinden elkaar plat
overlappen. Bestrijk de
bovenkant met het losgeklopte 2e ei of iets melk. Kerf de bovenkant van de saucijzenbroodjes met een mes in. Leg de
broodjes op een licht
ingevette bakplaat en bak ze 10 minuten, verlaag daarna de oventemperatuur tot
180°C (170°C) en bak ze in 18-23 minuten goudbruin.
Serveer ze onmiddellijk of vries ze in.
Luxe vulling: Hak de garnalen en ham fijn. Week het ontkorste brood in de melk. Meng garnalen,
ham, kruiden en fijngemaakt brood.