Tahinvlinders
(± 36 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept bladerdeeg, borrelhapje
Ingrediënten:
100 gr tahin
1 rode Spaanse peper
1/2 tl paprikapoeder
(Tahin is sesampasta en te koop in de meeste reform/natuur winkels)
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Doe tahin, de
fijngehakte en van zaadjes ontdane peper en paprikapoeder in een
schaal, voeg wat zout toe en roer goed. Verdeel de pasta gelijkmatig tot
aan de rand over een plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel,
zodat de randen elkaar in het midden raken en vouw het nog een keer
dubbel. Zet het deeg 30 minuten in de koelkast.
Bereiding:
Snij het deeg in
plakjes van 1 cm. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verdeel de
waaiers hierover, met de snijrand naar boven. Bak ze 10-12 minuten aan één kant,
draai ze om en bak de andere kant in 5-6 minuten gaar, of totdat ze
goudbruin en krokant zijn.