Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Banderillo's 1

© Janneke's Receptenpagina - recept tapas, borrelhapjes

Ingrediënten: (elk recept 8 stuks)

asperge, garnaal en ei

2 (groene) asperges

8 gekookte garnalen

4 kwarteleieren

Bereiding:

Breek de einden van de asperges en snij ze diagonaal in stukken van 3 cm. Doe ze in een pan kokend water en blancheer ze 1 minuut. Giet ze af en droog ze op keukenpapier. Pel de gekookte garnalen. Halveer de (6 minuten gekookte) kwarteleitjes. Rijg een garnaal, een half eitje en een asperge aan een cocktailprikker. Serveer met banderillo's-saus.

olijf, ui en paprika

4 olijven

4 ansjovisfilets

30 gr paprika

Bereiding:

Halveer de olijven en ansjovisfilets. Snij 30 gram paprika (uit blik) in 8 stukjes. Snij een augurk in 8 stukjes en halveer 4 zure uitjes. Rijg een halve olijf, een opgerold stukje paprika, een stukje augurk, een stukje ui, een stukje opgerold ansjovisfilet en een kappertje aan een cocktailprikker.

Serveer met banderillo's-saus.

tonijn en paprika

4 olijven

30 gr paprika

50 gr tonijn

1 augurk

Bereiding:

Halveer de olijven. Snij de paprika (uit blik of volgens recept) in 8 stukjes. Snij de gekookte (verse) tonijn in 8 stukjes. Snij een augurk in 8 stukjes. Rijg een stukje olijf, een stukje opgerold paprika, een stukje tonijn en een stukje augurk aan een cocktailprikker.

Serveer met banderillo's-saus.

 

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Borrelhapje, Tapas