Banderillo's 1
© Janneke's Receptenpagina - recept tapas, borrelhapjes
Ingrediënten: (elk recept 8 stuks)
asperge, garnaal en ei
2 (groene) asperges
8 gekookte garnalen
4 kwarteleieren
Bereiding:
Breek de einden van de asperges en snij ze diagonaal in stukken van
3 cm. Doe ze in een pan kokend water en blancheer ze 1 minuut. Giet ze af
en droog ze op keukenpapier. Pel de gekookte garnalen. Halveer de (6 minuten gekookte) kwarteleitjes. Rijg een garnaal, een half eitje en een
asperge aan een cocktailprikker. Serveer met banderillo's-saus.
olijf, ui en paprika
4 olijven
4 ansjovisfilets
30 gr paprika
Bereiding:
Halveer de olijven en ansjovisfilets. Snij 30 gram paprika (uit blik) in
8 stukjes. Snij een augurk in 8 stukjes en halveer 4 zure uitjes. Rijg
een halve olijf, een opgerold stukje paprika, een stukje augurk, een
stukje ui, een stukje opgerold ansjovisfilet en een kappertje aan een
cocktailprikker.
tonijn en paprika
4 olijven
50 gr tonijn
1 augurk
Bereiding:
Halveer de olijven. Snij de paprika (uit blik of volgens recept) in 8 stukjes.
Snij de gekookte (verse) tonijn in 8 stukjes. Snij een augurk in 8 stukjes.
Rijg een stukje olijf, een stukje opgerold paprika, een stukje tonijn en
een stukje augurk aan een cocktailprikker.