Gefrituurde knakworstjes
(16 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept warm/koud borrelhapje
Ingrediënten:
8 grote Frankfurters
8 lange satéprikkers
maïzena
Beslag:
225 gr zelfrijzend bakmeel
35 gr maïsmeel
1 ei
1 el olie
3,5-4 dl water
extra:
olie, om te frituren
Bereiding:
Snij de knakworsten doormidden. Knip de satéprikkers in tweeën en steek ze in
de lengte door de halve worstjes. Er moet nog een stukje van de prikker uitsteken,
zodat ze beet te pakken zijn.
Bestuif de worstjes met wat maïzena.
Zeef het zelfrijzend bakmeel voor het beslag in een grote kom, roer het maïsmeel
erdoor en maak een kuiltje in het midden. Voeg geleidelijk aan losgeklopt ei, olie
en tussen de 3,5 en 4 dl water toe en roer het tot een glad beslag. Laat het beslag eventjes rusten.
Vul een (frituur)pan voor een derde met olie. Verhit de olie tot 180°C.
Doop de worstjes in het beslag en laat het teveel aan beslag eraf druppelen.
Leg de worstjes in de olie. Bak ze in 1-2 minuten krokant.
Neem ze uit de olie, laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm.