Doe de bulgur in een kom, giet er
kokend water over en laat dit 5 minuten staan. Giet het water af en druk
al het vocht eruit. Verdeel de bulgur over keukenpapier zodat de rest van
het vocht wordt geabsorbeerd. Pureer bulgur, stukjes lamsvlees, geraspte ui, bloem,
piment en peper en zout in de keukenmachine. Zet het mengsel 1 uur in de koelkast.
Verhit de olie voor de vulling en bak de gesnipperde ui
hierin in 3 minuten zacht. Voeg gehakt, piment en kaneel toe en bak dit 3 minuten op hoog vuur. Kook de bouillon 6 minuten op laag vuur
mee en dek de pan gedeeltelijk af. Hak de pijnboompitten grof en roer ze,
samen met de gehakte munt, door de vulling. Breng op smaak met zout en peper.
Maak van 2 el bulgurmengsel 6 cm lange
rolletjes. Doop de handen in koud water en maak met de vinger een lange
opening door het midden. Maak de opening zo groot dat er 2 tl
van de vulling in past. Druk de opening na het vullen weer dicht en maak
een eivorm. Wrijf scheurtjes dicht. Leg de kibbeh op een met
aluminiumfolie beklede schaal en zet ze, onafgedekt, 1 uur in de koelkast.
Vul een (frituur)pan voor een derde met olie en verhit de olie tot 180°C. Bak de kibbeh in 2-3 minuten mooi bruin. Laat ze op
keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.