Mini saucijzenbroodjes
(40, 60 of 80 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept warme/koude borrelhapjes, bladerdeeg
Ingrediėnten:
300 gr gehakt
1 el vleeskruiden
2 plak witbrood
6 el melk
1 ei of 2 el melk
Bereiding:
Ontkorst het brood en week het in de melk. Meng goed met gehakt en vleeskruiden.
Leg de plakjes bladerdeeg op een snijplank. Laat ze ontdooien en snij ze middendoor.
Verdeel het gehakt in 20 stukjes en rol elk stukje tot
een lange sigaar ter lengte van het stukje bladerdeeg.
Maak 1 rand van het bladerdeeg nat en vouw deze om het gehakt heen, zodat het
deeg plat op de andere rand komt. Snij elk stuk in 2 tot 4 saucijzenbroodjes. Bestrijk ze met het losgeklopte
ei of wat melk. Leg de broodjes op een beboterd bakblik.
Bak ze 15 ą 18 minuten in een oven van 200°C (hetelucht 180°C).