Paprika-ham rondjes
(± 40 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept warme/koude borrelhapjes, groente
Ingrediënten:
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
125 gr roomkaas
25 gr Parmezaanse kaas
2 bosuitjes
2 tl verse oregano
1 el pijnboompitten
12 dunne plakjes parmaham
Voorbereiding:
Snij de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten. Rooster ze zoals
aangegeven bij het recept geroosterde
paprika. Meng de zacht gemaakte roomkaas, geraspte Parmezaanse kaas, fijngesneden bosui,
fijngehakte oregano en fijngehakte pijnboompitten.
Leg een stukje paprika op een plakje parmaham en snij ze tot ze dezelfde grootte
hebben. Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de parmaham.
Leg de paprika er weer op en verdeel daar ook kaasmengsel over. Rol de
plakjes stevig op vanaf de smalste kant. Dek ze af en leg ze een uur in de
koelkast tot ze stevig zijn.
Bereiding:
Snij ze in plakjes van 1 cm en steek er een cocktailprikker in.