Zoete uientaartjes
(± 20 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept hapjes
Ingrediėnten:
125 gr bloem
1/4 tl zout
75 gr boter
1 el groene peperkorrels
1 eierdooier
1 tl dijonmosterd
2 el olijfolie
3 uien
1 teentje knoflook
2 tl suiker
2 el balsamico-azijn
3 el rozijnen
75 gr feta
extra:
2 12 gat's muffinvormen
Bereiding:
Vet de muffinvormen licht in. Zeef de bloem en zout in een kom en voeg de boter toe. Meng met de
vingertoppen de blokjes boter door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt.
Maak een kuiltje in het midden.
Plet de peperkorrels met een mes en hak ze
fijn. Voeg ze met eierdooier, mosterd en 2 tl water aan de bloem
toe. Meng dit met het mes tot een korrelig geheel. Wikkel het tot bol
gevormde deeg in plasticfolie en leg het 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van
2-3 mm dikte. Steek hier rondjes van 8 cm uit. Druk deze in de vorm en
prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak ze in 8-10 minuten goudbruin.
Verhit de olie voor de vulling in een pan met stevige bodem. Voeg in
ringen gesneden ui en in plakjes gesneden
knoflook toe en laat dit afgedekt 30 minuten sudderen tot de ui zacht en
bruin wordt. Voeg suiker en azijn toe en bak het geheel op matig vuur
onder voortdurend roeren tot het meeste kookvocht is verdampt en de ui
glanst. Roer de rozijnen erdoor. Bestrijk elk taartje met wat tapenade.
Schep hierop het uienmengsel en de verkruimelde feta. Serveer de taartjes
warm of afgekoeld.