Zeef bloem en meel in een kom. Wrijf de ghee met de vingertoppen door het meel
tot hij goed is opgenomen. Los zout in water op, giet het in het
meelmengsel, meng alles meteen en vorm het tot een bal. Kneed het 5 minuten op een met
meel bestoven oppervlak tot een glad deeg. Zet het 30 minuten op een koele plaats.
Bereiding:
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en verdeel elk kwart in drieën, zodat er 12 balletjes ontstaan. Rol elk balletje uit tot een rondje van ongeveer 15 cm
doorsnee en houd ondertussen de andere afgedekt met een schone vochtige
theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Bak de chapati's 1 voor 1 ongeveer 1 minuut in een matig warme koekenpan met antiaanbaklaag. Draai
ze om en laat ze nog 1 minuut bakken. Druk daarbij met een schone, droge
theedoek op de randen van de chapati's om ze iets op te laten bollen. Maak
een stapel op een bord en dek ze af met een schone theedoek of zet ze in
een matig verwarmde oven om ze warm te houden. Serveer ze warm.