Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Chapati's

© Janneke's Receptenpagina - recept zelf brood bakken, belegde broodjes

Ingrediënten:

150 gr bloem

150 gr volkorenmeel

1 el ghee

(=geklaarde boter)

1 tl zout

1,8 dl water

 

Voorbereiding:

Zeef bloem en meel in een kom. Wrijf de ghee met de vingertoppen door het meel tot hij goed is opgenomen. Los zout in water op, giet het in het meelmengsel, meng alles meteen en vorm het tot een bal. Kneed het 5 minuten op een met meel bestoven oppervlak tot een glad deeg. Zet het 30 minuten op een koele plaats.

Bereiding:

Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en verdeel elk kwart in drieën, zodat er 12 balletjes ontstaan. Rol elk balletje uit tot een rondje van ongeveer 15 cm doorsnee en houd ondertussen de andere afgedekt met een schone vochtige theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Bak de chapati's 1 voor 1 ongeveer 1 minuut in een matig warme koekenpan met antiaanbaklaag. Draai ze om en laat ze nog 1 minuut bakken. Druk daarbij met een schone, droge theedoek op de randen van de chapati's om ze iets op te laten bollen. Maak een stapel op een bord en dek ze af met een schone theedoek of zet ze in een matig verwarmde oven om ze warm te houden. Serveer ze warm.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Brood, India