Grissini all'Olio
(± 25 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept zelf brood bakken, belegde broodjes
Ingrediėnten:
1 dl water
1/2 zakje droge gist
1/2 tl suiker
30 gr olie
2 tl zout
200 gr bloem
extra:
oven
Voorbereiding:
Meng het lauwe water met gist en suiker en laat het mengsel 10 minuten rusten.
Voeg olie en zout toe en zeef de bloem boven het mengsel. Kneed het
deeg 5-10 minuten tot het erg soepel is en niet meer aan de handen plakt.
Op een warme plek 1 uur laten rijzen.
Bereiding:
Kneed het deeg 1 minuut door en rol van bolletjes deeg tussen
de handen lange dunne stengels. Leg ze met behoorlijke tussenruimte (ze
worden 2-3 keer zo dik) op een beboterd bakblik (of gebruik bakpapier). Laat de rolletjes nog een keer 1 uur op een warme plek rijzen.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C) en bak de soepstengels 10-12 minuten totdat goudgeel en gaar zijn.
Serveer ze eens met kaassaus waar
een lepel mosterd door is geroerd.