Kaasbrood
© Janneke's Receptenpagina - recept zelf brood bakken, belegde broodjes
Ingrediėnten:
1 zakje gedroogde gist
± 3 dl lauwe melk
500 gr bloem of
400 gr bloem en 100 gr waldkorn meel
4 el (olijf)olie
5 gr zout
200 gr belegen kaas
3 el gedroogde bieslook
1 el Italiaanse kruiden
extra:
broodvorm van 2 l
oven
Bereiding:
Meng het gist met melk en laat even 10 minuten rusten.
Zeef de bloem in een kom met het zout. Voeg het gistmengsel, de waldkorn, olie en de grof geraspte kaas toe en kneed goed
door. Kneed net zolang tot het deeg soepel is en niet meer plakt. Leg het
deeg in de kom, dek het af met een vochtige doek en laat het op een warme
plaats 50-60 minuten rijzen.
Vet het bakblik in en kneed het deeg een minuut stevig door. Druk het
deeg plat tot een rechthoek even lang als de broodvorm en rol het op. Leg
het deeg met de naad naar beneden in de vorm. Laat het afgedekt nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C) en bak het kaasbrood in 25-30 minuten gaar en bruin. Maak in de oven de bovenkant van het brood wat nat om een glimmende korst te
krijgen.