Zet met een scherp mes een kruisje in de kastanjes
en kook ze 25 ą 30 minuten in ruim water of pof ze 25 minuten in de oven. Laat ze
afkoelen en verwijder dan de
schillen en de bruine velletjes. Draai de kastanjes tot puree in een
keukenmachine of met een mixer. Snipper de ui en fruit deze in de boter. Rooster de paprika en kook de aardappels.
Maak puree van de aardappelen, klein
gesneden paprika, gefruite ui met de bakboter, de losgeklopte eieren, olie, zout en
peper. Meng er de kastanjepuree goed door. Het kastanjemengsel moet
behoorlijk stevig zijn. Is
het te stevig voeg dan ietsje olie toe, is het te slap doe
er dan wat paneermeel bij. Beboter een cakevorm. Doe het mengsel in de vorm, leg er
enkele klontjes boter op en bak het brood ± 45 minuten in een
voorverwarmde oven op 175°C (hetelucht 160°C).
Keer het kastanjebrood op een schotel en versier het met zoete vruchten.