Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Knoflooknaan

(32 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept zelf brood bakken, belegde broodjes

Ingrediënten:

2 1/2 tl droge gist

1 tl suiker

1,8 dl warm water

375 gr bloem

1 tl zout

60 gr ghee (boter)

2 el yoghurt

 

extra ghee

5 teentjes knoflook

2 el peterselie

(ghee=geklaarde boter)

extra:

oven

 

Voorbereiding:

Meng gist, suiker en warm water in een kleine kom. Zet de kom 10 minuten op een warme plaats. Zeef de bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de ghee, yoghurt en het gistmengsel. Meng het geheel en kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad tot het soepel is. Laat het in een ingevette en afgedekte kom 1 uur op een warme plaats rijzen tot het in omvang verdubbeld is.

Bereiding:

Kneed het deeg 1 minuut op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het in vier stukken en daarna elk stuk in achten. Rol elk stuk deeg uit tot rondjes van 7 cm en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de deegrondjes met gesmolten ghee en bestrooi ze met de uitgeperste knoflook en fijngehakte peterselie.

Bak de broodjes 5-8 minuten in de oven op 180°C.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Brood bakken, India, Broodbakmachine