Olijfoliebroodjes
(± 18 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept zelf brood bakken, belegde broodjes
Ingrediėnten:
2 dl melk
1,5 zakje gist (voor 750 gr bloem)
1 tl suiker
450 gr bloem
50 gr zuivere olijfolie
5 gr zout
iets extra olijfolie
extra:
oven
(Recept speciaal ontwikkeld voor OlijfolieKreta
Bereiding:
Meng de lauwe melk met de gist en de suiker. Laat dit mengsel 10 minuten werken.
Zeef de bloem in een kom, voeg gistmengsel, olijfolie en zout toe en kneed het goed door totdat het deeg soepel aanvoelt.
Laat het deeg 30 minuten op een warme plek rijzen.
Kneed het deeg een minuut door en vorm bitterbalgrote bolletjes.
Leg deze een eindje uit elkaar op een bakblik (ze worden bijna 2 keer zo groot) en besmeer met de extra olijfolie.
Laat ze 2 uur (minimaal, of 1 nacht, voor verse bolletjes 's ochtends) rijzen.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Bak de bolletjes in ongeveer 12 minuten goudbruin.
Tip: trek ze doormidden, besprenkel met olijfolie en bestrooi met iets zeezout.