Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Paprika-broodrolletjes

(20 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept voor tapas, brood

Ingrediënten:

1 grote rode paprika

60 gr cheddar

30 gr Parmezaanse kaas

2 el mayonaise

2 el verse peterselie

1 tl verse tijm

1 tl verse oregano

2 druppels tabasco

zout, peper

10 plak witbrood

50 gr boter

paprikapoeder

 

Voorbereiding:

Rooster de paprika volgens het recept geroosterde paprika en hak het vruchtvlees fijn. Meng dit met de geraspte cheddar, geraspte Parmezaanse kaas, mayonaise, fijngehakte kruiden, tabasco en zout en peper.

Snij de korsten van het brood. Rol de plakken met een deegroller plat en besmeer ze aan beide zijden met gesmolten boter. Bestrijk het brood met het paprikamengsel en laat een rand van 1 cm vrij. Rol het brood op en wikkel het strak in plasticfolie. Zet het minimaal 2 uur in de koelkast.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snij de rolletjes in tweeën en steek er een cocktailprikker in. Bak ze in 10-12 minuten op een bakplaat krokant en lichtbruin. Bestrooi de rolletjes met paprikapoeder en serveer ze warm.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Brood, Tapas