Paprika-broodrolletjes
(20 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept voor tapas, brood
Ingrediënten:
1 grote rode paprika
60 gr cheddar
30 gr Parmezaanse kaas
2 el mayonaise
2 el verse peterselie
1 tl verse tijm
1 tl verse oregano
2 druppels tabasco
zout, peper
10 plak witbrood
50 gr boter
paprikapoeder
Voorbereiding:
Rooster de paprika volgens het recept geroosterde
paprika en hak het vruchtvlees fijn. Meng dit met de geraspte cheddar, geraspte Parmezaanse kaas, mayonaise,
fijngehakte kruiden, tabasco en zout en peper.
Snij de korsten van het brood. Rol de plakken met een deegroller plat en besmeer ze aan beide
zijden met gesmolten boter. Bestrijk het brood met het paprikamengsel en laat een
rand van 1 cm vrij. Rol het brood op en wikkel het strak in plasticfolie. Zet het
minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snij de rolletjes in tweeën en steek er een cocktailprikker in. Bak ze
in 10-12 minuten op een bakplaat krokant en lichtbruin. Bestrooi de rolletjes met paprikapoeder en serveer ze warm.