Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Tortilla's

(± 16 tortilla's Ų 20cm)

© Janneke's Receptenpagina - recept zelf brood bakken, belegde broodjes

Ingrediėnten:

225 gr bloem

150 gr maļsmeel

2,5 dl warm water

 

Bereiding:

Meng bloem en maļsmeel in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk warm water toe. Meng alles tot een stevig deeg. Leg dit op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het in 3 minuten glad.

Verdeel het deeg in 16 porties. Rol een portie uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een papierdunne lap. Wegzetten, met plastic afdekken en de overige tortilla's uitrollen.

Verhit een droge koekenpan met dikke bodem. Leg een tortilla in de droge pan. Als de randen beginnen om te krullen omdraaien. 20-30 seconden per kant is voldoende.

Erg lekker: Kaastortilla.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Brood bakken, Mexicaans