Dit is soezendeeg wat in de olie wordt gebakken: enorm luchtig en zet heel erg
uit. Na het bakken kan de olie weggegooid worden, bak dit dus als laatste.
Bereiding:
Breng het water met de boter en iets zout aan de kook, de boter moet gesmolten
zijn. Strooi er onder voortdurend roeren de gezeefde bloem door en blijf roeren totdat het deeg
als een bal van de pan loslaat. Druk het deeg nog even plat en haal dan de
pan van het vuur. 5 Minuten laten afkoelen en daarna eventueel iets suiker en 1 voor 1 de eieren er
doorroeren. Het volgende ei pas toevoegen als de vorige helemaal is
opgenomen door het deeg.
Verhit de olie. Vorm met 2 lepels bitterbalgrootte bolletjes van het deeg en laat ze in de olie
glijden, wat eerst niet te heet mag zijn maar tijdens het bakken heter
moet worden. De sneeuwballen moeten sterk opzwellen. Laat
ze, als ze goudbruin zijn, even uitlekken en bestrooi ze dik met poedersuiker.