Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Kruidige vlierbessensiroop

© Janneke's Receptenpagina - recept inmaken, dranken, limonade

Ingrediënten:

1 liter vlierbessensap

3 Glühweinkruidenbuiltjes

1 tl gemberpoeder

750 gr geleisuiker

 

extra:

2 flessen

 

Bereiding:

Vlierbessensap goed vermengen met gemberpoeder en geleisuiker.

Het mengsel met de kruidenbuiltjes aan de kook brengen en 1 minuut laten koken. Af en toe roeren.

Siroop afschuimen, van het vuur nemen en 5 minuten laten staan.

Kruidenbuiltjes uit de siroop nemen, de siroop in flessen schenken en de flessen direct sluiten.

 

Lekker: een scheut vlierbessensiroop in een kop hete thee.

1 jaar houdbaar.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Dranken, Inmaak: siroop en limonade, Fruit