Champignongoulash
(6 personen)
© Janneke's Receptenpagina - Eenpansgerechten en stamppot, vleesgerechten
Ingrediënten:
500 gr magere runderlappen
peper en zout
paprikapoeder
5 el olie
250 gr kleine uitjes
0,4 l bouillon (tablet)
750 gr champignons
1 volle el bloem
1 dl yoghurt
1 blikje tomatenpuree
(1 geroosterde paprika)
Bereiding:
De blokjes vlees met zout, peper en
paprikapoeder bestrooien en dit even laten intrekken. In de braadpan de
olie heet laten worden en hierin het vlees goed bruinbakken. De blokjes
uit de pan halen en de heel gehouden uitjes bruin laten worden. Het vlees
weer in de pan doen, de bouillon erbij schenken en 1 uur laten sudderen. De schoongemaakte hele champignons toevoegen en nog een half uur sudderen laten.
De bloem gladroeren met de yoghurt en tomatenpuree en de goelasj hiermee binden (de in reepjes gesneden geroosterde
paprika toevoegen). Op smaak maken met zout, peper en veel paprikapoeder. Maak een
(tulband)rand van aardappelpuree en vul de opening met het champignonmengsel.
Garneer met peterselie.