Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Hete Bliksem

© Janneke's Receptenpagina - Eenpansgerechten en stamppot

Ingrediënten:

1,5 kg aardappelen

zout

500 gr zure appels

250 gr zoete appels

azijn

250 gr doorregen rookspek

2 kleine uien

 

Bereiding:

De aardappelen aan de kook brengen met 2 dl water en iets zout.

De appels schillen, in vieren delen en de klokhuizen verwijderen. Elk stuk weer in vieren delen. Als de aardappelen 20 minuten koken, de appels erop leggen. Alles nog 10 minuten laten koken.

Intussen het rookspek uitbakken en de in ringen gesneden ui in het spekvet goudgeel bakken.

Het kookvocht van de aardappelen afgieten en bewaren. De aardappels en appels met een pollepel goed omroeren en op smaak brengen met iets azijn.

Spek en uien op de hete bliksem leggen.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Aardappelen, Eenpansgerechten/stamppot, Fruit