Pannenkoeken
(basisrecept)
© Janneke's Receptenpagina - Eenpansrecepten en stamppotten
Ingrediėnten:
3 eieren
3 dl melk
zout
150 gr bloem
2 ą 3 el boter
(bacon)
(appel)
(rozijnen)
Voorbereiding:
Meng de eieren met melk en zout. Voeg er
beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder bij en klop flink.
Laat het beslag vervolgens 20 ą 30 minuten rusten.
Bereiding:
Verhit een beetje vet
in een koekenpan. Giet er met een soeplepel wat pannenkoekbeslag in en bak
dit op een matig vuur tot de rand van de pannenkoek van onderen lichtbruin
en de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant
goudgeel. Bak 6-8 pannenkoeken van het beslag. Houd ze warm op het bakblik
van een lauwwarme oven (100°C) of op een bord (met deksel) op een kokende
pan water (als je de kans krijgt).
Variaties: Bak enkele plakjes bacon in de pan en vul bij
met pannenkoekbeslag.
Schijfjes appel met kaneel en wat rozijnen in de pan. Pannenkoekbeslag erover.