Tortillarolletjes
(24 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - Eenpansrecepten en stamppotten
Ingrediënten:
60 ml olijfolie
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
1/2 tl chilipoeder
2 tl komijn
1 kg gaar kippenvlees
2 el verse koriander
olie om te bakken
chilisaus
1 avocado, in plakjes, om erbij te geven
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak
de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook 2-3 minuten op matig vuur. De ui mag niet zacht worden. Voeg chilipoeder en komijn toe en blijf 1 minuut roeren. Voeg het geplozen kippenvlees toe en
roer goed. Verwarm het vlees tot het warm is. Roer de gehakte koriander erdoor en
neem de pan van het vuur. Maak de tortilla's zacht door ze per stuk aan
beide kanten 30 seconden op hoog vuur te verwarmen in een droge koekenpan
met stevige bodem.
Leg een tortilla plat op het werkblad en schep een
grote lepel van het kipmengsel op het midden. Rol de tortilla
voorzichtig op. Giet 5 cm olie in een frituurpan. en verhit de olie tot
180°C. Bak de rolletjes per stuk krokant en laat ze op keukenpapier
uitlekken. Serveer ze met chilisaus en guacamole.