Janneke's recepten - Mobiele versie

 

De Feestdagen

 

December: eetmaand bij uitstek, maar liefst niet teveel haute cuisine. Da's ongemakkelijk.

Een pan chocolademelk op het vuur en zelfgemaakte pepernoten: de Nederlandse Sinterklaas.

En lekker eten tijdens de Kerst: veel mensen maar makkelijke kerstrecepten: gezellig !

 

 

Sinterklaas

 

Anijsmelk

Banketstaaf

Bisschopswijn

Borstplaat

Chocolade borstplaat

Chocolademelk

Marsepein

Pepernoten

Speculaas

 

Kerst/oudjaar

 

Amandelspijs

Appelflappen

Frituurwafeltjes

Gebakken ananas

Gebakken banaan

Glühwein

Kerststol

Kerstkrans

Oliebollen

Oublies

Sneeuwballen

 

Kerstmenu's

 

Voorgerechten:

Bospaddestoelensoep

Grapefruitcocktail

Carpaccio van rosbief

Krabsalade

Papaja met ham/kaas

Paprikasoep met ham

 

Aardappelen:

Aardappelballetjes

Aardappelkroketjes

Aardappelkaaskroketjes

 

Hoofdgerechten:

Entrecote

Fondue

Geroosterde zalm

Gourmetten

Italiaanse kalfsrolletjes

Kipreepjes met saus

Lamskotelet/kokos

Struisvogelbiefstuk

Tournedos Rossini

Varkenshaasjes in spek

 

Groenten:

Gegrilde shii-takes

Gevulde paprika

Gevulde tomaten

Gevulde uien

Paprikakroketjes

 

Nagerechten:

Franse crêpes

Mini-pavlova's

Sorbetballetjes

IJsbombe