Fryske dūmpkes
(Friese duimkoekjes)
© Janneke's Receptenpagina - Frysk resept, koekjes
Ingrediėnten:
150 gr boter
150 gr bruine basterdsuiker
2 eieren
250 gr bloem
zout
100 gr hazelnoten
1 tl anijszaad
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen kaneel
extra:
oven
Bereiding:
Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuļge massa
van. Zeef de bloem in gedeelten met het zout boven de kom en kneed
alles tot een mooi deeg. Hak de hazelnoten heel fijn en voeg ze met het
fijngewreven anijszaad, gemberpoeder en kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door.
Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit
tot een lap van 1 cm dik. Snijd reepjes van 4 cm lang en 2 cm breed uit de deeglap.
Beboter de bakplaat en leg de koekjes erop. Bak de dūmpkes in een
voorverwarmde matig warme oven (150°C) in 25 minuten gaar. Laat de
Friese duimpjes op de bakplaat afkoelen, maar druk eerst met de duim de warme koekjes even in.