Sipelsop
(Friese uiensoep)
© Janneke's Receptenpagina - Frysk resept, eenpansgerecht
Ingrediënten:
4 eieren
500 gr uien
60 gr boter
60 gr bloem
3 (runder)bouillontabletten
1 l water
zout en peper
nootmuskaat
1 tl azijn
100 gr Friese nagelkaas
Bereiding:
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Snipper de uien fijn. Verhit de boter in een braadpan en fruit ze tot ze glazig zien.
Roer de bloem erdoor en voeg goed roerend het water en de bouillontabletten toe.
Breng de soep aan de kook en 10 minuten zachtjes laten koken
Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe en doe de azijn erdoor.
Leg in ieder soepbord een gepeld ei (die sla ik altijd over, ik hou niet van ei)
en prak het fijn. Schep de soep in de borden en dien de sipelsop op met geraspte Friese nagelkaas.
Geef er witbrood om te dippen bij.