Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Snert

(Friese erwtensoep)

© Janneke's Receptenpagina - Fries recept, eenpansrecept

Ingrediënten:

2 liter water

500 gr spliterwten

2 karbonades

3 speklapjes

100 gr selderijknol

2 aardappels

2 dikke uien

1 prei

1 kleine winterwortel

(selderij) zout

 

Bereiding:

Spoel de spliterwten af totdat het spoelwater schoon blijft. Breng het water aan de kook en voeg de spliterwten toe. Draai het vuur op het allerzachtst en gebruik eventueel een vlamverdeler (Let op: regelmatig roeren want koekt heel erg snel aan!!). Snij de aardappels in blokjes en voeg die toe. Snij de uien, prei (houdt wit en groen apart), selderijknol en winterwortel in stukjes en voeg van alles de helft toe en van de prei het groen. Naar smaak wat zout erbij. Laat op een zacht vuurtje minimaal 2 uur pruttelen.

Voeg na die 2 uur de andere helft van de groenten toe en de in stukjes gesneden karbonade en speklap. Proef of er nog zout bij moet en laat alles nog een uurtje zachtjes pruttelen.

Lekker met roggebrood wat je belegd met het spek (Roggebrea mei spek).

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Frysk, Eenpansgerechten, Soep