Verhit de olie in een pan en bak de
gesnipperde ui op laag vuur in 3 minuten zacht.
Bak de paprika 3 minuten mee en daarna het geperste knoflookteentje 1 minuut.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Roer de in stukjes gesneden tomaten en de fijngesneden olijven
erdoor en breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat het mengsel, onder af en toe roeren, 10 minuten sudderen totdat het
vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur, breng het gehaktmengsel op
smaak met zout en peper en laat het volledig afkoelen.
Steek uit elk plakje deeg twee rondjes. Schep 2 dikke tl van de vulling op de
rondjes en vouw ze dubbel. Druk de randen aan met een vork.
Verhit 2 cm olie in een frituurpan tot 180°C. Bak de empanada's krokant en laat ze
uitlekken op keukenpapier.
Je kunt ze ook 20-25 minuten bakken in de oven op 200°C (hetelucht 180°C).