Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Satégehaktballetjes

(± 20 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept balletjes, frituur, barbecue/grill

Ingrediënten:

300 gr hoh gehakt

paneermeel

3 el pindakaas

1 el knoflookpoeder

2 el ketjap

1 el sambal

 

Voorbereiding:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat een stevig mengsel ontstaat (se ingrediënten kunnen naar smaak worden toegevoegd: De sambal wordt milder wanneer ze wordt gebakken). Laat het mengsel minimaal een uur rusten.

Bereiding:

Rol van het gehaktmengsel ongeveer 20 balletjes (barbecue 30, geen paneermeel) en rol deze door wat paneermeel. Bak ze rondom bruin in wat olijfolie of aan spiezen op de barbecue.

Serveer de satégehakt met satésaus.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Gehaktballen, Barbecue, Invriezen, Frituren