grote garnalen, zalm, stukjes tong, rode poon, schelvis etc
hele champignons, shii-takes, reepjes paprika, gekookte aardappel
Beslag:
200 gr bloem
2 zakjes backin
(1 eiwit)
Saus:
sherry, bouillon, ketjap
extra:
fonduepan en olie
Bereiding:
Vis en groenten worden eerst door een tempuradeegje
gehaald, dan gebakken en gegeten met een saus. Schik de vis
soort bij soort op een mooie schaal (of meerdere schalen bij 5+ personen). Zet
de pan op het vuur totdat een stukje brood wat er in wordt gedaan in 30 seconden bruin is en zet hem dan op een rechaud op tafel.
Om te bakken: grote garnalen, scampi of shrimps, stukjes tong, rode poon,
schelvis, hele champignons, reepjes paprika, schijfjes even gekookte
aardappel.
Tempurabeslag: een beslag van 200 gr bloem, 2 zakjes backin (eventueel eiwit) en 2,5 à 3 dl ijswater. (Niet
gelijk alles klaarmaken, moet koud blijven dus zo nu en dan wat)
Tempurasaus: in een steelpan 1 dl sherry met 1 dl bouillon en 2 dl
(zoute) ketjap even aan de kook brengen. Dit over kommetjes verdelen, zodat
ieder z'n eigen sausje heeft. De basis-tempurasaus kunt je nog een andere
smaakje geven door er geraspte mierikswortel of gemberpoeder door te roeren.