3 plakken (kruiden)kaas
van 10 bij 12 cm en 1 cm dik
± 100 gr bloem
water
1 ei
1 flinke el peterselie
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl zout
paneermeel
Voorbereiding:
Snij elke plak kaas in 8 stukken: 1 keer in de lengte en 4 keer in de breedte
(= 5 x 3 cm)
Meng de bloem, water, ei, peterselie, knoflookpoeder en zout tot een yoghurtdik mengsel. Wentel
de kaasplakjes hierdoor en daarna door het paneermeel (met eventueel wat
paprikapoeder en peterselie vermengd), laat ze 10 minuten drogen.
Wentel ze nogmaals door het bloemmengsel en paneermeel.
Bereiding:
Verhit boter of margarine in een gourmetpannetje en bak de kaasschnitzels een
minuut of 4 aan beide kanten samen met wat oesterzwam of shii-takes.