Rooster de paprika's volgens het recept geroosterde
paprika. Verhit de boter op laag vuur in een bakpan. Voeg het uitje toe en fruit
het 2 minuten. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze zachtjes 1 minuut mee.
Doe de bloem erbij en roer met een garde totdat het mengsel dikker wordt en
van kleur begint te veranderen. Haal van het vuur en schenk langzaam,
flink kloppend met de garde, de melk erbij. Zet de pan terug op het vuur totdat het begint in te
dikken. Blijf kloppen, totdat de massa van de pan los komt. Roer de
uitgelekte tonijn, gehakte peterselie en wat zout erdoor. Doe het in een kom, dek
deze af met plasticfolie en laat het goed afkoelen.
Schep 1 eetlepel vulling op het onderste gedeelte van de stukken paprika en rol deze dicht.
Sluit ze stevig af met een cocktailprikker. Doe de extra bloem in een
schaal, de eieren in een andere en de paprikapoeder en wat paneermeel in weer
een andere. Haal de paprikarolletjes door de bloem, daarna door de
losgeklopte eieren. Laat ze uitlekken en rol ze daarna door het
paneermeel. Verwarm de frituurolie tot ongeveer 180°C. Bak de rolletjes in
4 minuten goudbruin. Verwijder de cocktailprikkers. Serveer ze heet.