Ui/kaasschotel
© Janneke's Receptenpagina - recept groente, ovenschotels, kaas
Ingrediënten:
1 kg uien
klontje boter
zout, peper
nootmuskaat
50 gr boter
50 gr bloem
4 dl melk
uiennat
100 gr Parmezaanse kaas
100 gr Goudse kaas
room
Voorbereiding:
De kleingesneden uien in zo weinig mogelijk
boter licht bakken. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak maken. Uit
laten lekken in een vergiet en het bakvocht opvangen.
50 gr boter op zacht vuur zetten en laten smelten, de bloem erdoor roeren en een
minuutje laten garen. De melk erbij en aan de kook brengen tot de saus
bind. Het bakvocht bij de saus voegen. De geraspte Parmezaanse en de helft
van de Goudse geraspte kaas door de saus roeren met een scheutje room.
In een ovenvaste schotel de helft van de kaassaus
doen, daarop de uien scheppen en afdekken met kaassaus. Tot slot met de
resterende geraspte kaas bestrooien. Onder de grill of boven in een warme oven laten kleuren.
(Ook lekker: 4 ons rul gebakken hoh gehakt als laagje ertussen)