Doe de bloem en zout in een grote kom en voeg het losgeklopte ei, sesamolie en 1 el water toe.
Roer alles met een mes tot een zacht kruimeldeeg; voeg eventueel wat
water toe. Kneed het deeg tot een bal en zet het 20 minuten in de
koelkast. Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak glad en soepel.
Rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 2 mm dik. Bestrijk het
deeg licht met sesamolie en strooi de in dunne ringetjes gesneden lente-ui
(of bieslook, basilicum) over de helft van de lap. Vouw de lege helft er
over heen en druk het deeg even aan. Rol het op en rol het dan uit
tot een 2 mm dikke deeglap. Snij met een ronde vorm van ongeveer 4 cm cirkels uit het deeg. Verhit 1 el olie in een ondiepe pan met
antiaanbaklaag en bak de flensjes aan beide kanten goudbruin. Voeg
eventueel af en toe wat extra olie toe. Serveer de flensjes direct met wat
zoete chilisaus.