Mini-quiche brie/peer
(24 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept quiche en hartige taarten
Ingrediënten:
100 gr brie
1 peer
125 gr crème fraiche
1 ei
2 el melk
1 tl suiker
extra:
2 12 gat's muffinvormen
boter en bloem
oven
Voorbereiding:
Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.
Snij de brie in 24 plakjes van 1 x 2 x 2 cm.
Snij de peer in 24 blokjes.
Klop de crème fraiche, ei, melk en suiker goed door elkaar.
Bereiding:
Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Leg in elk
vormpje een plakje brie met daarop een blokje peer.
Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel.
Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200°C (heteluchtoven 180°C).
(Variatie: probeer ook eens appel of banaan ipv peer)