Mini-quiche gehakt champignon
(24 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept quiche en hartige taarten
Ingrediënten:
200 gr gehakt
100 gr champignons
2 sjalotjes
2 tl cajunkruiden
125 gr crème fraiche
1 ei
2 el melk
snufje zout
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl peterselie
extra:
2 12 gat's muffinvormen, oven
Voorbereiding:
Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.
Snipper de sjalotjes en de champignons. Bak
het gehakt, gemengd met de cajunkruiden, rul in een koekenpan. Voeg de
sjalotjes en champignonstukjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes
stoven.
Meng de crème fraiche met het ei, melk, knoflookpoeder, zout en peterselie.
Bereiding:
Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel
het gehaktmengsel over de vormpjes.
Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel.
Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200 °C (heteluchtoven 180 °C).