Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Mini-quiche gerookte zalm

(24 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept quiches en hartige taart

Ingrediënten:

6 plakjes bladerdeeg

150 gr gerookte zalm

100 gr kwark

50 gr crème fraiche

1 ei

2 el melk

1 tl peterselie

1 tl Italiaanse kruiden of dille

zout

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven

 

Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Snij de zalm in kleine stukjes.

Klop de kwark, melk, ei, crème fraiche, peterselie en Italiaanse kruiden of dille goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel de zalm over de vormpjes.

Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl kwarkmengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200 °C (heteluchtoven 180 °C).

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Hartige taart, Borrelhapjes, Bladerdeeg, Invriezen