Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Mini-quiche olijf en ham

(24 stuks)

© Janneke's Receptenpagina - recept quiches en hartige taart

Ingrediënten:

6 plakjes bladerdeeg

40 gr zwarte olijven

100 gr ham

40 gr belegen kaas

125 gr crème fraiche

1 ei

2 el melk

peper en zout

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven

 

Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Meng de in stukjes gesneden olijven, geraspte kaas en in stukjes gesneden ham.

Klop de crème fraiche, ei, melk, peper en zout goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel het hammengsel over de vormpjes.

Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200°C (heteluchtoven 180°C).

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Hartige taart, Borrelhapjes, Bladerdeeg, Invriezen