Mini-quiche tomaat/kip
(24 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept quiches en hartige taart
Ingrediënten:
1 vleestomaat
100 gr gaar kippenvlees
20 gr Parmezaanse kaas
125 gr crème fraiche
1 ei
2 el melk
1 tl Italiaanse kruiden
extra:
2 12 gat's muffinvormen
boter en bloem
oven
Voorbereiding:
Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.
Ontvel de tomaat door deze 15 seconden in kokend water te leggen en snij het
vruchtvlees fijn. Snij ook het kippenvlees fijn. Meng de kip met de
tomaat.
Klop de crème fraiche, ei, melk, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas goed door elkaar.
Bereiding:
Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel
het kipmengsel over de vormpjes.
Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel.
Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200°C (heteluchtoven 180°C).