- Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze met een aardappelstamper fijn. Voeg warme melk toe en roer met een lepel net zolang tot een gladde puree
is ontstaan. Op smaak brengen met zout, peper en kaneel.
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in wat water met zout totdat de roosjes met een vork makkelijk fijn te prakken zijn. Giet de bloemkool af en
prak het geheel fijn.
- Bak het gehakt rul en voeg er wat zout aan toe.
Neem een ovenschaal en bedek de bodem met de aardappelpuree. Hier overeen komt een laag gehakt. Daarbovenop de fijngeprakte bloemkool. Tot slot bestrooien
met oude geraspte kaas en 5 à 10 minuten onder de grill.
(De aardappelpuree neemt de meeste tijd, intussen kunnen de bloemkool en het gehakt worden bereid. Bij direkt-klaar-aardappelpuree: beginnen met de
bloemkool en pas op het laatst de puree maken).