Grapefruits, limoenen en sinaasappels schillen. Met een scherp mesje de witte velletjes
afsnijden en apart leggen. De schillen in dunne reepjes snijden. Sap uit
het fruit persen en bewaren.
Pitten, velletjes en vruchtvlees op een theedoek leggen en de doek dichtknopen.
De reepjes schil, het sap, het water en de dichtgebonden theedoek in een
pan met dikke bodem aan de kook brengen.Vuur lager zetten en zonder deksel
45-50 minuten laten sudderen tot de inhoud van de pan tot de helft is
ingekookt. Theedoek eruit halen en sap eruit voorzichtig uitknijpen. Suiker toevoegen en
al roerend laten oplossen. Mengsel aan de kook brengen en zonder deksel
15-20 minuten laten koken of tot de substantie de juiste dikte heeft.
Marmelade 20 minuten laten staan; eventueel afschuimen. In hete, gesteriliseerde potten
gieten en direct afsluiten.