Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Honing-citrusolijven

© Janneke's Receptenpagina - recept inmaken limonade, jam. fruit, dranken

Ingrediënten:

2 citroenen

1 sinaasappel

1 el honing

2 tl grove mosterd

1,5 dl olijfolie

2 teentjes knoflook

1/4 tl oregano

6 dunne schijfjes citroen

275 gr groene olijven

2 el verse peterselie

 

Bereiding:

Meng de geraspte schil van de citroen en de sinaasappel met 6 el citroensap, 2 el sinaasappelsap, de honing, de mosterd, olijfolie, in dunne plakjes gesneden knoflook, oregano en de dunne schijfjes citroen.

Voeg hieraan de uitgelekte en ontpitte groene olijven toe en de gehakte peterselie.

Doe het olijvenmengsel in een pot van 7,5 dl met wijde hals. Sluit hem af en zet hem minimaal een week in de koelkast.

Serveer de honing/citrusolijven op kamertemperatuur.

3 Maand houdbaar.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Inmaken, Tapas