Appels wassen en in dikke plakjes snijden (met schil en klokhuis).
Appel, water, citroensap en muntbladeren in een grote pan met dikke bodem
mengen en aan de kook brengen. Vuur iets lager zetten en het mengsel
zonder deksel in 10-15 minuten tot moes koken. Grote stukken met een pollepel doormidden breken. Het mengsel door mousseline in een
kom zeven (de vloeistof er niet door duwen, want dan wordt hij troebel). 1 Nacht laten staan.
Gezeefd sap afmeten en in de pan doen. 1 kop suiker
toevoegen voor elk kop vloeistof.
Boven laag vuur zonder koken roeren tot
de suiker is opgelost. Aan de kook brengen, vuur iets lager zetten, en
boven laag vuur 20 minuten koken, tot de gelei aanzet.
De 1/2 kop fijngesneden munt en
de kleurstof toevoegen. Roer totdat de munt gelijkmatig is verdeeld. Van
het vuur halen, 5 minuten laten staan.
Gelei in hete, gesteriliseerde potten gieten, afsluiten en op de kop laten afkoelen.
Afgekoelde potten van etiketten met inhoud en datum voorzien.
Muntgelei op een koele, donkere plaats maximaal 1 jaar bewaren.