Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Rumpot

© Janneke's Receptenpagina - recept fruit inmaken in alcohol, dranken

Ingrediënten:

verse (onaangetaste) vruchten o.a. aardbeien, kersen, frambozen, abrikozen, perziken, pruimen, peren, ananas, bramen etc.

 

bruine of witte kandij

(of (riet)suiker)

1 à 1,5 fles bruine rum (54%)

 

Bereiding:

Gebruik een stenen of glazen rumpot van minimaal 3 liter inhoud.

Belangrijk is, dat de eerste keer evenveel fruit als kandij wordt toegevoegd, daarna steeds per 100 gr vruchten 50 gr kandij toevoegen. De vruchten moeten steeds onder de rum staan (eventueel een verzwaard bordje erop leggen).

De eerste vruchten van het seizoen zijn aardbeien, dus daarmee kun je beginnen.

300 gr aardbeien goed wassen en laten uitlekken. De aardbeien met 300 gr kandij in de rumpot leggen. Zoveel rum opschenken dat de vruchten onderstaan. Al naar gelang het seizoen (onaangetast) fruit toevoegen. Iedere keer per 100 gr vruchten 50 gr kandij toevoegen en zoveel rum bijschenken dat de vruchten weer onderstaan. Fruit schillen, ontpitten en in eventueel in partjes of stukjes snijden. Is de pot vol, dan goed doorroeren. De afgesloten pot minstens 4 maanden op een koele plaats laten staan.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Inmaken alcohol, Dranken, Fruit