Gebruik
een stenen of glazen rumpot van minimaal 3 liter inhoud.
Belangrijk is, dat de eerste keer
evenveel fruit als kandij wordt toegevoegd, daarna steeds per 100 gr
vruchten 50 gr kandij toevoegen. De vruchten moeten steeds onder de rum
staan (eventueel een verzwaard bordje erop leggen).
De eerste vruchten van het seizoen zijn aardbeien, dus daarmee kun je beginnen.
300 gr aardbeien goed wassen en laten uitlekken. De aardbeien met
300 gr kandij in de rumpot leggen. Zoveel rum opschenken dat de vruchten
onderstaan. Al naar gelang het seizoen (onaangetast) fruit toevoegen. Iedere keer per 100 gr
vruchten 50 gr kandij toevoegen en zoveel rum bijschenken dat de
vruchten weer onderstaan. Fruit
schillen, ontpitten en in eventueel in partjes of stukjes snijden. Is de pot vol, dan
goed doorroeren. De afgesloten pot minstens 4 maanden op een koele plaats
laten staan.