Kaashoorntjes
(± 36 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - Kaasrecepten, borrelhapje
Ingrediėnten:
150 gr Parmezaanse kaas
1 tl paprikapoeder
150 gr ricotta
2 tl citroensap
1,5 el melk
3 plak parma- of rauwe ham
2 vijgen of 6 dadels
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed twee bakplaten met
bakpapier. Zet een ronde koekjessteker op het papier en strooi er gelijkmatig 3 tl
van de met paprikapoeder vermengde geraspte Parmezaanse kaas in. Bak per keer 3-4 kaasrondjes 3 minuten, tot ze
goudbruin zijn. Haal elk rondje met een cakemes van de bakplaat en wikkel
het rondje om het uiteinde van een kegel, zodat een hoorntje ontstaat.
Laat ze afkoelen (worden ze te snel hard, verwarm ze dan opnieuw 10 seconden in de oven).
Klop de ricotta met het citroensap en de melk
glad. Voeg geknipte bieslook, zout en peper toe. Bak de plakjes ham
knapperig. Laat ze afkoelen en breek ze in stukjes van ongeveer 2 cm lang.
Schep 2 tl kaasmengsel in elk hoorntje. Garneer de hoorntjes met
een stukje vijg of dadel en ham.