Kaassoesjes
(± 45-60 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - Kaasrecepten, borrelhapje
Ingrediënten:
1,5 dl water
mespunt zout
75 gr boter
90 gr gezeefde bloem
3 eieren (55 gr p/st)
Voor de kaassaus:
200 gr belegen kaas
25 gr boter
25 gr bloem
1 el peterselie
1,5-2 dl melk
extra:
oven, (spuitzak)
Bereiding:
Zie voor de bereiding van de soesjes het recept slagroomsoesjes. Maak
deeghoopjes van een dikke theelepel deeg.
Rasp de kaas grof. Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de bloem toe. Laat
even een minuut gaar worden en voeg de melk toe. Roer
goed door met een garde tot het begint te binden. Voeg eventueel nog wat melk toe totdat de basis
net dik vloeibaar is. Zet het vuur op zacht en roer er beetje voor beetje de geraspte kaas door met een lepel. Zodra
de kaas gesmolten is (niet laten koken!) de pan van het vuur halen en de peterselie toevoegen
(variatie: bieslook en wat knoflookpoeder).
Laat het mengsel tot lauwwarm afkoelen en vul de soesjes
met een spuitzak met een scherp mondje met het kaasmengsel.
Serveer op kamertemperatuur.