Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Zeef de bloem en bakpoeder in een kom. Meng met de vingertoppen de boter luchtig door de
bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Maak een kuiltje in het midden en voeg het losgeklopte ei, geraspte kaas, gehakte verse kruiden en water toe. Meng dit met
een mes tot een korrelig deeg. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot
een 3 mm dikke lap. Verwijder het bovenste vel en steek rondjes
van 5 cm uit het deeg. Leg de rondjes op de bakplaat. Rol de deegresten
opnieuw uit en steek ook hier rondjes uit.
Bak de rondjes in ongeveer 8 minuten lichtbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.
Roer de roomkaas en boter voor de vulling in een kom met de mixer tot een romig mengsel. Voeg
de gehakte kruiden (naar smaak) en geraspte kaas toe en klop alles glad.
Schep een 1/2 tl vulling op de ene helft van de koekjes en leg de andere
helft hier bovenop.