Gerookte vijfkruidenkip
© Janneke's Receptenpagina - Kipgerechten, oriëntaals
Ingrediënten:
4 kipfilets
0,5 dl sojasaus
1 el geraspte gember
2 stukken mandarijnenschil
1 steranijs
1/4 tl vijfkruidenpoeder
75 gr bruine basterdsuiker
extra:
aluminiumfolie
Bereiding:
Leg de kipfilets in een schaal met de
sojasaus en gember. Een uur laten marineren en af en toe keren. Zet een rooster op de bodem van een
pan en voeg water tot bijna het rooster-niveau toe. Leg de kip op
het rooster en breng het water aan de kook. Dek de pan af, temper het vuur
en laat de kip 7 minuten stomen. Het vuur uitdraaien en de kip afgedekt 5 minuten
laten rusten.
Maak de pan schoon en leg er 3 of 4 grote stukken aluminiumfolie in.
Maak de mandarijnenschil en steranijs in een vijzel fijn tot het formaat van broodkruimels. Voeg vijfkruidenpoeder en
suiker toe en verspreid dit specerijenmengsel over de folie.
Zet het rooster weer in de pan met de kipfilets erbovenop.
Zet de pan op een matig vuur en dek hem goed af zodra de specerijen beginnen te walmen. Zet het vuur
laag en rook de kipfilets aan beide kanten 8-10 minuten. Snij de kip in plakjes voor het serveren.